LinkedIn, descifrat în 5 pași simpli

[dropcap]D[/dropcap]acă afacerea ta este B2B (business to business), adică tot business-urile sunt clienții tăi, sau te interesează anumite lucruri din industria ta, ar fi timpul să arunci o privire mai atentă asupra LinkedIn. Un studiu recent , publicat în The Wall Street Journal, arată că proprietarii de business-uri mici cred că LinkedIn este cea mai benefică platformă de social media – cu 41% dintre respondenți care susțin acest lucru. Așa că dacă nu ești încă prezent pe LinkedIn, cel mai probabil pierzi o mare oportunitate de a-ți promova afacerea, mai ales atunci când clienții tăi sunt tot business-uri.
De unde să începi? Odată ce ți-ai creat un cont, urmărește acești 5 pași simpli pentru scoate ce e mai bun din pagina ta de LinkedIn.

1. Evidențiază-ți conținutul.

Poza de copertă (cover photo) este primul lucru pe care oamenii îl vor vedea, așa că asigură-te că ai una. Apoi, dacă tot suntem la capitolul poze, nu uita să încarci poze și fișiere pe care să le distribui pentru cei care te urmăresc. Următorul pas este să completezi profilul companiei, cât mai aproape de complet, mai ales la secțiunea ”Products & Services” (Produse & Servicii). Această secțiune este un loc foarte bun, de asemenea, în care să promovezi prezentări, webinarii sau ghiduri pe care le-ai produs. Include un îndemn la acțiune, de tipul ”vezi acum” sau ”descarcă gratuit” și nu uita să pui un link la pagina ta de LinkedIn pe site-ul tău de companie și vice-versa.

2. Începe să share-uieși update-uri.

Postează articole de business relevante, pe care le găsești în presa de specialitate, și distribuie toate postările de pe blogul tău de companie, dacă ai unul, pentru că, nu-i așa, vrei ca oamenii care îți vizitează pagina să vadă că există multă activitate. Update-urile tale vor fi vizibile și în feed-urile conexiunilor tale, ceea ce înseamnă mai multă expunere pentru afacerea ta și mai multe șanse ca postările tale să fie plăcute, comentate sau share-uite, ceea ce se traduce prin și mai multă expunere! Poți, de asemenea, să vezi, prin intermediul datelor și graficelor, puse la dispoziție de LinkedIn, și ce postare a avut cea mai mare conectivitate.

3. Invită-ți conexiunile personale.

Acest pas este foarte simplu. Invită-ți toți prietenii de pe Facebook, Twitter și alte rețele de socializare pe care ești prezent să intre pe pagina ta de LinkedIn și să se conecteze. Nu uita să faci și o campanie de e-mail marketing pentru baza ta de date de clienți.

4. Folosește plugin-uri LinkedIn

Aceste plugin-uri sunt simple butoane care le spun oamenilor că ești activ pe LinkedIn. Există butoane de tipul ”follow” (făcând click pe el, urmărești automat pagina respectivă de LinkedIn) și ”share” (prin intermediul căruia distribui conținutul respectiv pe pagina ta). Adaugă aceste plugin-uri pe site-ul tău, la postările de pe blog sau în newsletter-ele pe care vrei să le trimiți, pentru a avea cât mai mulți oameni care să te urmărească și să îți distribuie conținutul.

5. Aderă la un grup LinkedIn

Există grupuri LinkedIn pentru aproape orice profesie, industrie sau skill (abilitate). De ce să aderi la un grup? Este o oportunitate de a-ți face noi conexiuni, de a îți face cunoscută expertiza ta în domeniu (poți face asta dacă răspunzi la o întrebare pusă pe grup, de exemplu), de a fi mereu la curent cu ce se întâmplă în industrie și, evident, de a-ți share-ui conținutul propriu.

Sfat: E posibil să ți se pare un număr prea mare de grupuri existente și să ai nevoie de un timp pentru a vedea care este cel mai activ și are cea mai mare bază de date. Ca în orice altă rețea de socializare, nici aici oamenii nu se vor năpusti asupra ta peste noapte. Ai răbdare câteva luni și urmărește în permanență rezultatele paginii tale. S-ar putea să fii surprins de ele și de expunerea pe care o ai prin intermediul acestei platforme.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0