Facebook achiziționează un dezvoltator israelian de aplicații mobile

[dropcap]F[/dropcap]acebook a cumpărat dezvoltatorul israelian de aplicații mobile Onavo, pentru a-i folosi posibilitățile de data-saving într-un proiect prin care Internetul va deveni accesibil pentru miliarde de oameni din întreaga lume care nu sunt online, scrie Reuters.

Aplicația mobilă de la Onavo ajută oamenii să își reducă costurile de telefonie mobilă, printr-o utilizare mai eficientă a datelor. Funcția de data-saving a Onavo ar trebui să ajute Facebook în planurile sale de a asigura acces la Internet comunităților defavorizate, reducând volumul de download de date, necesare și cerute pentru ca o aplicație să funcționeze. ”Ne așteptăm ca tehnologia de compresie a datelor dezvoltată de Onavo să joace un rol principal în misiunea noastră de a conecta mai mulți oameni la Internet, iar instrumentele de analiză pe care le are această companie ne vor ajuta să furnizăm produse mobile mai bune, mai eficiente”, a spus purtătorul de cuvânt al Facebook pentru Reuters.

Pentru Onavo, Facebook va plăti între 150 și 200 de milioane de dolari, potrivit variantei online a cotidianului financiar israelian Calcalist. Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacții ale Facebook, cea mai mare platformă de social media, cu peste 1,2 miliarde de utilizatori în toată lumea, după achiziția de 1 miliard de dolari a Instagram, platformă de photo-sharing și dezvoltator de aplicații mobile, ce a avut loc anul trecut. ”Facebook a trebuit să aleagă între a construi sau a cumpăra, ajungând la concluzia că este mult mai înțelept să cumpere Onavo, decât să încerce să dezvolte pe cont propriu o serie de produse similare”, a spus Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.

Oficialii companiei Onavo, care există pe piață de doar trei ani și care face aplicații gratuite pentru platformele Apple iOs și Google Android, au declarat pe blogul oficial al firmei că odată ce tranzacția va fi încheiată, aplicația sa mobilă va funcționa ca un brand de sine stătător.

Onavo a obținut finanțări de capital de 13 milioane de dolari, potrivit Calcalist, citată de Reuters, investitorii săi fiind Sequoia Capital, Magma Venture Partners, Horizons Ventures și Motorola Mobility Ventures. Onavo își va păstra birourile sale din Israel, fiind prima dată când Facebook va avea un centru de cercetare și dezvoltare în această țară, pentru că atunci când Facebook a achiziționat companiile israeliene Snaptu, în 2011, și Face.com, în 2012, Facebook a transferat angajații în birourile sale din California, unde, de altfel, Onavo are deja birouri.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0