Schimbare nouă la Facebook – Graph Search te poate găsi oriunde

”You can run, but you can’t hide”, parcă spune Facebook cu noua schimbare făcută în setările de confidențialitate. Schimbarea presupune ca utilizatorii să nu se mai poată ascunde total de alți useri care îi caută prin intermediul Graph Search. Cu alte cuvinte, exact cum am spus și mai sus, putem fugi de oameni pe Facebook, dar nu ne putem ascunde de ei, pentru că cea mai mare companie de social media din lume, cu peste 1,2 miliarde de utilizatori pe plan mondial și cu peste 6, 4 de utilizatori români, va renunța la setarea ”Who can look up your Timeline by name?” în următoarele săptămâni, completând procesul pe care rețeaua socială l-a început în decembrie anul trecut, când a anunțat pentru prima dată că va elimina această opțiune.

Pentru mulți utilizatori care nu foloseau această setare, schimbarea făcută la sfârșitul săptămânii trecute nu va avea niciun impact asupra modului în care pot fi căutați de alți utilizatori – este vorba despre acei utilizatori care puteau fi găsiți prin search și care oricum, încă de anul trecut, ei nu mai aveau această opțiune în setările de confidențialitate. Însă, cei care utilizau setarea, pentru a nu putea fi găsiți pe Facebook prin intermediul opțiunii de Search, vor intra și ei în vizorul tuturor, fie că vor sau nu, pentru că setarea le va dispărea – aceștia vor primi o notificare pe homepage, prin care vor fi înștiințați de acest update.

”Setarea a fost creată când Facebook era doar un director de profile și o rețea limitată. De exemplu, nu împiedica oamenii să navigheze pe Timeline-ul tău, printr-un click pe numele tău dintr-o postare apărută în News Feed sau pe Timeline-ul unui prieten comun. Astăzi, prin Graph Search, este mai important să controlezi intimitatea lucrurilor pe care le distribui, decât să controlezi cine poate ajunge la Timeline-ul tău”, explică Michael Richter, Chief Privacy Officer la Facebook, pe blogul companiei. ”Cel mai bun mod de a controla ceea ce pot găsi oamenii despre tine este să alegi oamenii care pot vedea lucrurile pe care tu le postezi”, mai spune Richter.

Însă, când utilizatorii postează ceva pe timeline-ul lor, ei pot alege cine sunt cei care pot vedea postarea respectivă: prietenii (Friends), toată lumea (Public), doar persoana respectivă (Only Me) sau pot face o setare prin care pot exclude useri individuali sau grupuri. Utilizatorii care aleg să își facă postarea publică pentru toată lumea, vor primi un reminder că fac asta.

Cum veți ști că setarea “Who can look up your Timeline by name?” va dispărea?

Dacă mai aveți această setare, veți primi o notificare pe homepage, ca cea de mai jos.

DisplayMedia

Cum controlez ce pot găsi oamenii despre mine?

Cel mai bun mod de a controla ce pot găsi oamenii despre tine este să alegi ce tip de audiența poate vedea lucrurile pe care le distribui. Ca să setăm cine ne poate vedea postările, trebuie să știi că există un buton de audiență care, by default, e Public, dar pe care îl putem schimba, ca în imaginea de mai jos:

DisplayMedia (1)

Ce părere aveți despre această schimbare?

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0