Facebook lansează noul chat al clientului în platforma Messenger

Continuând eforturile de extindere vis a vis de potențialul de afaceri al Messenger, Facebook a lansat astăzi Messenger Platform 2.2, adăugând noi instrumente și funcții pentru a oferi noi oportunități de conectare și marketing.

Iată ce este nou.

Chat pentru clienți

În primul rând, Facebook adaugă un nou plugin de chat pentru clienți, care va permite utilizatorilor să inițieze o discuție pe Messenger direct de pe site-ul web al brandului respectiv.

După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, noua funcție va permite companiilor să adauge o opțiune integrată de chat Messenger direct pe site-ul lor, ceea ce le va permite de asemenea să mențină discuția și în cadrul Messenger-ului de pe Facebook.Facebook afirmă că aceasta a fost una dintre caracteristicile cele mai solicitate și, cu siguranță, adaugă un nou nivel de utilitate interacțiunii Messenger. Până în prezent, Messenger a reprezentat un canal suplimentar, o opțiune de conectare suplimentară pentru utilizatori, care a permis brandurilor să se conecteze cu aceștia pe platforma pe care sunt deja activi.

Acest lucru ar putea fi util în special pentru răspunsurile în timp real – așa cum se arată în exemplul de mai jos, atunci când un utilizator caută informații despre bagaje pe site-ul KLM, există un chat prompt Messenger, care le permite utilizatorilor să adreseze o întrebare directă.

Fără îndoială, opțiunea de plăți s-a evidențiat în special prin adăugarea mai multor opțiuni de plată și va fi probabil un pas esențial pentru Facebook, mai ales că pare să se extindă cât mai mult potențialul de afaceri al Messenger-ului.

Ei au anunțat recent un nou acord de plată de tip peer-to-peer cu PayPal și au lansat noi opțiuni de plată în diferite regiuni. Se așteaptă câteva noutăți semnificative de Facebook, ceea ce va face comerțul pe Messenger mult mai accesibil pentru mulți utilizatori.

Noua opțiune de chat pentru clienți a fost lansată săptămâna trecută, în varianta Beta, printre beneficiari numărându-se Air France, Argos, Bodeaz, KLM, perna Mermaid, Volaris și Zalando.

Dacă sunteți interesați de Facebook Customer Chat pentru site-ul dvs., vă invităm să faceți click pe linkul de mai jos:

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl