Instagram atinge 150 de milioane de utilizatori

[dropcap]I[/dropcap]nstagram a atins numărul de 150 de milioane de utilizatori activi lunar – mai bine de 60% dintre aceștia fiind din afara Statelor Unite ale Americii. Asta îneamnă cu 50 de milioane mai mulți utilizatori în ultimele 7 luni – în iunie, aplicația avea 130 de milioane de useri activi lunar, iar în februarie, compania ajunsese la 100 de milioane de utilizatori activi. ”Fie că sunt poze cu protestele din Egipt sau cu vacanța vieții tale în SUA sau poze din categoria #petselfiez (sunt acele poze, denumite ”selfies”, în care oamenii se pozează singuri, ținând camera într-o mână, astfel că a fost doar o chestiune de timp să vedem acest trend și în rândul animalelor – n.r. ), această comunitate continuă să ne surprindă în fiecare zi cu creativitatea sa, simțul aventurii și o perspectivă unică asupra lumii”, se arată în comunicatul de presă al Instagram, în care compania a făcut publice cele mai recente date statistice.

Când Facebook a cumpărat aplicația de foto-sharing Instagram, la începutul anului trecut, imediat au început să apară pe internet păreri contra, utilizatori ai Instagram care spuneau că gigantul social media, Facebook, va distruge această aplicație. Dar iată că nu a fost deloc așa. Dimpotrivă. Nu numai că Instagram a crescut încontinuu, dar a făcut-o și rapid, mult mai rapid ca înainte, asemeni lui Prâslea. De ce spun asta? Cifrele arată că în numai 7 luni, Instagram a crescut cu 50 de milioane de utilizatori activi. Comparând, primii 50 de milioane de utilizatori, Instagram i-a adunat în 19 luni de la înființarea sa, din octombrie 2010.

Până în aprilie 2013, aproape 50% dintre utilizatorii Instagram erau utilizatori Android. Dar să nu uităm că, atunci când a fost lansată, aceasta era dispobibilă doar pentru utilizatorii iOS, iar serviciul a fost lansat și pentru utilizatorii Android abia în 2012.

Instagram a dezvăluit numărul de utilizatori pentru prima dată în ianuarie, când avea 90 de milioane de utilizatori (și 40 de milioane de poze erau postate pe zi), iar la numai o lună după, Instagram a anunțat, pe 26 februarie 2013, că a atins numărul de 100 de milioane de utilizatori activi lunar. În aceste aproape 7 luni, în care numărul de utilizatori Instagram s-a mai mărit cu 50 de milioane, rețeaua de foto-sharing a trecut și prin câteva schimbări, cea mai semnificativă fiind adăugarea unor  funcții video, în luna iunie a acestui an. Celebrități și branduri au îmbrățișat imediat această nouă funcție, iar curând, Justin Bieber a devenit primul utilizator Instagram care a atins 1 milion de Like-uri pentru un post video.

Prin comparație, rivalul pe partea de video sharing, Vine, are 40 de milioane de utilizatori înregistrați – a nu se confunda cu utilizatorii activi – până luna trecută.

Există însă și un preț al acestei popularități, iar COO al Instagram, Emily White, a spus pentru The Wall Street Journal că Instagram va începe să vândă publicitate de anul viitor, când vom vedea dacă aceasta poate să creeze un echilibru între popularitate și profitabilitate.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0