3 moduri simple pentru a crește performanța afacerii prin conținut

Ai deja un site plin cu conținut optimizat pentru motoarele de căutare, postezi constant articole pe blog și îți promovezi conținutul pe rețelele sociale. Și totuși nu vezi o creștere substanțială a vânzărilor.

Dacă sună familiar, de vină ar putea fi conținutul tău – în cele ce urmează vom discuta despre câteva moduri prin care îți poți crește performanța afacerii și îți vei convinge clienții să cumpere mai mult.

1. Nu te aștepta ca utilizatorii să ghicească ceea ce le oferi

Caracteristicile unui produs sunt cele care îl fac să iasă în evidență printre multitudinea de oferte similare.

„Mașina electrică este propulsată de o baterie reîncărcabilă în loc de benzină.”

„Briceagul Elvețian de buzunar oferă mai multe unelte la un loc.”

„Un administrator vă așteaptă în holul hotelului.”

Dar o listă de caracteristici nu va răspunde celei mai importante întrebări pe care o poate pune un potențial client: „cu ce mă ajută asta?” Trebuie să spui mai mult despre produsul tău, cum ar fi beneficiile ofertei tale.

„Mașina electrică este propulsată de o baterie reîncărcabilă în loc de benzină, astfel încât poți elimina emisiile de carbon dăunătoare mediului și economisești banii de combustibil. În același timp te bucuri de mașina ta.”

„Briceagul Elvețian de buzunar oferă mai multe unelte la un loc, astfel încât poți avea o întreagă serie de unelte la tine oricând și oriunde ai nevoie.”

„Un administrator vă așteaptă în holul hotelului pentru a vă ajuta cu găsirea unui profesionist care să facă rezervările pentru dumneavoastră, scăpându-vă de riscurile și bătăile de cap asociate cu rezervările în locuri străine.”

Chiar dacă frazele scurte pot fi amuzante și chiar elegante în simplitatea lor, ele au nevoie de un context. Fără acesta, mesajul tău poate deveni neclar sau, mai rău, poate fi interpretat greșit. Dacă contextul nu poate fi stabilit prin elemente vizuale, acesta va trebui clarificat prin intermediul textului.

Nu-ți face griji dacă mesajul tău are nevoie de mai multe cuvinte pentru a fi clar, e mai bine să scrii totul decât să uiți ceva.

În plus, atunci când scrii pentru internet, reține că motoarelor de căutare le plac cuvintele (mai multe cuvinte pot îmbunătăți poziția în Google și să aducă mai mulți potențiali clienți pe site).

2. Motivează-ți suficient potențialii clienți să cumpere

Beneficiile și contextul nu sunt, însă, suficiente – ai nevoie și de o invitație la acțiune (cumpără acum, contactează-ne azi etc).

Mai mult decât atât, sunt unele momente în care trebuie să creezi o experiență pentru posibilii cumpărători ai produsului. În acele cazuri, conținutul tău trebuie să fie construit la nivel personal.

Nu este suficient să adaugi un element de personalizare (cum ar fi prenumele) mesajului tău. Va trebui să te pui în locul clientului potențial și să vezi ce îl motivează. Exemple:

„Micuța Susie de pe strada ta suferă de astm. Atunci când treci pe lângă casa familiei ei în SUV-ul tău care consumă 13 l/100km, gândește la cum emisiile de carbon provoacă atacuri care îi blochează căile respiratorii, ceea ce îi îngreunează foarte mult respirația. Și tu, și Susie veți putea respira mai ușor dacă ai conduce o mașină electrică propulsată de o baterie reîncărcabilă în loc de benzină.”

„A fi nepregătit e mai mult decât o simplă inconveniență; în unele cazuri rezultatul este fatal. Imaginează-ți că ai fost implicat într-un accident auto. Mașina ta arde și trebuie să ieși cât mai repede. În acel moment realizezi că centura de siguranță este blocată. Din fericire, ai la tine Briceagul Elvețian. Iei briceagul din buzunar, scoți lama zimțată și astfel te eliberezi. Morala este că trebuie să fii mereu pregătit. Poartă mereu cu tine un Briceag Elvețian.”

„Urăști momentul acela când încerci un restaurant nou și ești dezamăgit? Această experiență poate fi evitată complet pe durata șederii dumneavoastră la noi. Oprește-te la administratorul din hol sau sună la numărul de telefon pentru recomandări de restaurante din zonă, sugestii de activități și altele. Lasă-ne pe noi să ne ocupăm de rezervări în timp ce vă relaxați și profitați de condițiile de lux de aici.”

3. Conținutul tău poate avea greșeli de tastare sau gramaticale

Nu toată lumea este strictă în ceea ce privește gramatica, dar foarte mulți oameni nu vor cumpăra de la tine dacă ai un conținut presărat cu cuvinte scrise greșit. De fapt, unele studii estimează că greșelile de scriere duc la pierderi de milioane de dolari.

Dacă ne gândim la înșelătoria cu „Prințul Nigerian”, căreia i-au căzut pradă destul de mulți, și mai mulți oameni nu au fost afectați pentru că greșelile gramaticale și de scriere au părut suspecte. Better Business Bureau afirmă că cuvintele scrise greșit și erorile gramaticale sunt semne distincte ale celor care practică înșelătorii prin e-mail.

Pe scurt, greșelile menționate mai sus pot ridica semne de întrebare clienților tăi potențiali, ceea ce îți destabilizează credibilitatea și duce la vânzări scăzute. În concluzie, poți crea conținut atrăgător și convingător pentru campaniile tale de marketing dacă descrii beneficiile produsului tău, îl plasezi într-un context clar și îți motivezi clienții să cumpere, toate astea scriind corect în limba ta.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl