fbpx
Connect with us

LinkedIn

Refreshul de vară al LinkedIn

Reţeaua de socializare LinkedIn devine mai personală odată cu introducerea unor noi funcţii – “Who’s Viewed Your Updates” (Cine ţi-a vizualizat update-urile – trad. rom.) şi “You Recently Visited” (Ai vizitat recent – trad. rom.).

Laurențiu Barbu

Published

on

[dropcap]R[/dropcap]eţeaua de socializare LinkedIn devine mai personală odată cu introducerea unor noi funcţii – “Who’s Viewed Your Updates”  (Cine ţi-a vizualizat update-urile – trad. rom.) şi “You Recently Visited” (Ai vizitat recent – trad. rom.). Acestea se găsesc pe partea dreaptă a paginii de start şi au rolul de a furniza mai multe detalii despre activitatea utilizatorilor pe LinkedIn.

„Obiectivul nostru este să creăm o experienţă personalizată, care vă va ajuta să începeţi mai uşor ziua, având mai multe informaţii de insight de care aveţi nevoie pentru a fi productivi şi de succes”, spune Caroline Gaffney, Product Lead LinkedIn, pe blogul companiei.

Prin aceste două funcţii noi, LinkedIn speră să intensifice activitatea userilor pe această platformă de socializare, destinată relaţionării de business, luptând astfel cu tendinţa de încetinire a creşterii venturilor. Deşi vânzările actuale sunt încă în creştere, depăşind chiar aşteptările pe ultimul semestru, tendinţa generală este aceea de creştere foarte lentă a site-ului. În acest context, cei de la LinkedIn speră că prin adăugarea acestor două noi funcţii să crească activitatea pe site, aducând astfel mai mulţi utilizatori plătiţi şi, bineînţeles, mai multă publicitate.

Tracker de update-uri

“Who’s Viewed Your Updates” diferă de tracker-ul de vizualizare a profilului, existent deja, în câteva privinţe. Pentru început, nu există nicio cerere de plată a funcţiei, care să limiteze informaţiile pe care un utilizator le poate vedea. Prin comparaţie, LinkedIn foloseşte funcţia de vizualizare a profilului ca un model de a creşte înregistrările plătite: utilizatorul primeşte o listă limitată a celor care i-au vizualizat profilul; lista completă se deblochează doar prin crearea unui cont „LinkedIn Premium”. Probabil că prin decizia de a nu percepe nicio taxă pentru folosirea acestei funcţii, oficialii LinkedIn vor să impulsioneze userii să share-uiască mai mult conţinut, în condiţiile în care aceasta îţi arată care sunt statusurile si informaţiile vizualizate şi date mai departe sau care au cele mai multe like-uri sau comentarii şi cine sunt cei care au avut această activitate şi din care cerc de contacte provin. Astfel, noua funcţie nu serveşte numai ca reminder pentru oameni de a-şi updata conturile; asemenea funcţiei de vizualizare a profilului, să vezi cine ţi-a răspuns la update-urile făcute este un mod de a-ţi face noi contacte sau de a relaţiona cu cele existente.

Cardul de memorie LinkedIn

„You recently visited” este cea de-a doua funcţie nouă, introdusă de LinkedIn pe 26 iunie. Aceasta are rolul de a păstra la un loc toate informaţiile despre profilurile pe care un utilizator le-a vizualizat, despre căutările pe care le-a făcut, grupurile de discuţii la care a contribuit sau articolele pe care le-a văzut. „Aceasta (funcţia – n. r.) facilitează procesul de redeschidere a unei discuţii mai vechi sau de reconectare cu cineva din trecut”, spune Gaffney. Practic, această funcţie de ajută să îţi urmăreşti propriii paşi, în caz că vrei să te reîntorci la ceva ce ai făcut sau ai găsit. Nici pentru utilizarea acestei funcţii nu se va percepe vreo taxă.

Împreună, aceste funcţii fac parte dintr-un plan complex de refresh al platformei. În ultimele luni, update-urile făcute de LinkedIn se referă la posibilitatea de a adăuga poze, video sau prezentări multimedia pe profilul personal sau optimizarea procesului de navigare, care face mai uşoară găsirea funcţiilor sau a conţinutului de către utilizator.

CEO & Founder at Internet Advertising srl

X