5 moduri prin care brandurile pot folosi Instagram

Cu siguranţă aţi auzit de Instagram. Aplicaţia valabilă pentru smartphone-uri care permite utilizatorilor să adauge efecte vizuale pozelor lor înainte de a le distribui pe social media, dar şi reţeaua de socialiazare cu o creştere impresionantă. Dar Instagram nu e numai atât, ci poate fi un instrument excelent de marketing, aşa că iată cinci moduri prin care brandurile pot folosi Instagram pentru a-şi mări rata de engagement.

Competiţii foto

Una dintre opţiunile excelente pentru branduri de a folosi Instagram este să organizeze competiţii foto şi să încurajeje utilizatorii să participe. Aplicaţia este foarte uşor de utilizat şi mulţi oameni au acces la ea, aşa că există toate şansele ca răspunsul să fie foarte bun – mai ales dacă premiul oferit este unul atractiv. Acest gen de concurs poate duce şi la o expunere mai mare, mai ales dacă participanţii distribuie pozele lor şi pe paginile lor de pe alte reţele de socializare.

Brand Marketing

Companiile pot de asemenea să folosească poze Instagram pentru marketingul brandului lor. De exemplu, la fel cum angajezi o agenţie SEO pentru a se asigura că brandul poate fi găsit în rezultatele căutării pe un motor de căutare, o companie poate poate angaja pe cineva în departamentul de marketing pentru a posta pe Instagram poze cu produsele. Acest lucru poate face parte din strategia de social media, pentru a încuraja conectivitatea.

Promovarea evenimentelor

Un alt mod de a încuraja conectivitatea prin intermediul Instagram este să se folosească de puterea oamenilor pentru promovarea unui eveniment ce urmează. Prin hashtag-uri branduite, companiile pot invita utilizatorii să uploadeze pozele lor de la eveniment alături de un hashtag relevant, astfel că se va ţese o conversaţie între audienţa ta targetată.

Fotografiile utilizatorilor

În 2011, Instagram avea 5 milioane de utilizatori. Acum are peste 100 de milioane. Această creştere rapidă, alături de faptul că mulţi oameni iubesc să distribuie poze prin intermediul social media, înseamnă că sigur vei găsi uşor utilizatori de social media care folosesc şi Instagram. Să postezi poze cool pe Instagram, pe care să le distribui apoi pe Facebook sau Twitter, poate fi un mod bun pentru branduri de a se conecta cu oamenii şi pentru a-i face pe aceştia să ştie că sunt apreciaţi. De exemplu, la fel ca un concurs de fotografie, despre care am discutat mai sus, poţi să îi faci pe oameni să îţi trimită cele mai bune poze ale lor, în ideea în care tu le vei distribui pe cele mai bune – oferindu-le utilizatorilor tăi publicitate, dar şi posibilitatea de a fi mai aproape de tine şi de a face parte din echipa care te ajută să îţi promovezi brandul.

Informaţii de tipul behind-the-scenes

Unele branduri folosesc de asemenea Instagram pentru a share-ui poze de tipul behind-the-scenes de la birou, pentru a le da oamenilor mai multe informaţii din interior despre ceea ce face firma şi pentru a construi o imagine mai umană a companiei şi a brandului. Un număr în creştere de agenţii de social media folosesc Instagram pentru a-.şi promova brandul, ceea ce înseamnă că sigur merită încercat acest canal, pentru a vedea ce poate să facă pentru business-ul tău.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0